0729 991 196

Ziua Tatălui 2015

Alo! Tata! > 2015 > Ziua Tatălui 2015

Detaliix

Organizator:Alo! Tata!
Location:Parcul Copiilor, Timișoara
Data:10 Mai 2015

Raportx

INTRODUCERE

În 2009, Guvernul român a declarat prin lege a doua duminică din luna mai ca Ziua Tatălui. În 2015, Ziua Tatălui a fost în 10 mai.

Asociația Bărbaților Creștini a planificat un eveniment special în Parcul Copiilor din Timișoara, pentru a sărbători această zi.

33 de ateliere, cuprinzând 48 de activități, au fost pregătite în parc, derulate de peste 100 de voluntari. Printre activități se numără: lucrul manual, olărit, tiroliană, activități sportive, cursă cu obstacole, concursuri, teatrul de păpuși, reprezentații cultural artistice, expunerea mașinilor speciale de intervenție, etc.

Pentru a vedea poze din cadrul evenimentului, click AICI.

PARTENERI

Evenimentul a primit aprobarea și sprijinul Primăriei Timișoara cât și a unor instituții locale, printre care: Centrul de Cultură și Artă Timiș, Poliția Rutieră, Departamentul Social al Universității de Vest, Inspectoratul pentru Sistuații de Urgență „Banat”, Penitenciarul Timișoara, Centrul Educativ Buziaș, etc.

Departamentul de Sociologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a trimis o echipă de cercetători pentru a conduce un sondaj printre participanții evenimentului, cu privire la rolul tatălui în societatea contemporană în România.

Alte organizații și firme implicate în eveniment au fost: Alo!Copii, Școala Primară Casa Speranței, Mașina Prieteniei, Palestra Training, Asociația Fotbal de Stradă, Decathlon, CCC4X4 și Frigodom.

MARKETING ȘI PUBLICITATE

Am tipărit 360 de postere care au fost distribuite în săptămâna premergătoare evenimentului, inclusiv pe mijloacele de transport în comun.

În ziua evenimentului, am pregătit 2,500 de fluturași cu detaliile activităților. Au stat câte 4 voluntari la fiecare poartă de acces în parc, pentru a oferi un pliant fiecărei familii. Până la sfârșitul zilei, am distribuit peste 1,800 fluturași.

Am lansat și o pagină de internet pentru inițiativa Alo! Tata! la www.alotata.ro. Dorim ca acest site să devină o platformă cu resurse și idei pentru sprijinirea taților români din țară și străinătate.

CAMPANIE MEDIA

Am lansat campania media printr-un comunicat de presă, care a fost distribuit tuturor reprezentanților locali ai presei, și câtorva reprezentanți naționali. Astfel am generat 20 de articole în presă, anunțând evenimentul.

CAMPANIA PE MEDIILE SOCIALE

Am creat o pagină de Facebook pentru comunitatea Alo! Tata! la sfârșitul lunii aprilie. Am lansat campania pe mediile sociale în data de 4 mai, și în mai puțin de o săptămână, am primit aproape 700 de „Like”-uri pe pagină.

Primul pas al campaniei a fost crearea unui eveniment pe Facebook. Până la sfârșitul campaniei, această pagină a avut un reach total de 17,000 de persoane (numărul de persoane care au văzut un link către eveniment), iar 1,000 de persoane au văzut pagina evenimentului.

Cu două zile înainte de eveniment, am lansat un concurs, în care au fost trimise poze cu tați împreună cu copii, însoțite de un scurt mesaj. Poza cu cele mai multe like-uri urma a fi declarată câștigătoare. Am primite 38 de poze, care au primit un total de 1,400 de like-uri. Poza câștigătoare a primit 101 like-uri. Bazat pe cuvintele folosite în descrierea pozelor, am creat următoarea imagine, un „nor de cuvinte”.

Pagina noastră de Facebook a avut un reach total de 25,000 de persoane pe parcursul campaniei de 10 zile (adică numărul de utilizatori unici care au văzut orice fel de conținut asociat paginii noastre). Acestea sunt toate din creștere organică, fără promoții plătite.

Numărul de persoane care au interacționat cu conținutul paginii Facebook (interacțiunea include click-uri, share, etc.) a ajuns la 11,000.

Numărul total de vizite la pagina noastră de Facebook a fost în jur de 100,000 până la sfârșitul campaniei. (Adică de câte ori postările noastre au fost văzute în News Feed sau pe vizite directe pe pagină. Aceste impresii pot fi din partea oamenilor care urmăresc pagina noastră și din partea celor ce nu o urmăresc.)

Datele demografice ale celor ce urmăresc pagina noastră ne arată că 58% sunt femei și 42% bărbați. Însă, statisticile cu privire la interacțiuni ne arată că am implicat mai mulți bărbați decât femei: 54% bărbați și 46% femei. O altă observație este că 67% din persoanele care au interacționat cu pagina noastră pe Facebook se încadrează în grupul de vârstă 25-44 ani.

FEEDBACK

Am primit multe aprecieri din partea persoanelor care au participat la eveniment și menționăm două dintre ele.

Împresionați de variatatea activităților desfășurate, autoritățile locale ne-au lansat provocarea de a organiza încă un astfel de eveniment până la sfârșitul verii.

Un mesaj primit pe Facebook din partea unui participant la eveniment:

Felicitări pentru tot ce ați făcut astăzi în Parcul Copiilor din Timișoara. Aș fi vrut să vă mulțumesc fiecăruia în parte, însă o fac aici și vă rog să transmiteți voi la fiecare persoană din echipă.

M-am bucurat să văd implicarea voastră și dedicarea cu care ne-ați întâmpinat în parc.

Îmi pare rău că abia astăzi v-am descoperit, însă sper de acum să aflu mai des despre activitățile pe care le desfășurați.

Cu drag, un tătic fericit!

EVENIMENTUL DE ZIUA TATĂLUI – CIFRELE

  • 100 voluntari
  • 33 stații
  • 48 activități
  • 1,800 familii participante (estimat)
  • 5,000 participanți (estimat)
  • 20 articole în presă
  • 17,000 persoane ce au văzut link către pagina evenimentului
  • 25,000 vizitatori unici
  • 100,000 vizite la pagină

FOLLOW-UP

La nivel local, în Timișoara, am lansat inițiativa „sTați la cafea” – o întâlnire matinală cu frecvență lunară care se adresează taților cu scopul de a facilita discuții pe teme de parenting. Bineînțeles nu lipesc cafeaua și buna dispoziție. În timpul discuțiilor dintre tătici, copii se pot bucura de diverse jocuri și activități distractive oferite de voluntarii Alo! Tata. Prima întâlnire „sTați la cafea” a avut loc în 23 Mai de la ora 10:00, în Parcul Copiilor.

În fiecare vară, organizăm tabere pentru tătici și copii, în care participanții se pot bucura de o săptămână în inima naturii, cu activități sportive, drumeții, jocuri, foc de tabără, și discuții pe diverse teme.

Pe pagina de internet www.alotata.ro și pagina noastră de Facebook, intenționăm să continuăm ceea ce am început în 10 mai. Publicăm articole de interes pentru tați și propunem activități pe care tata și copilul le pot face împreună. Dorim să creem o rețea națională în care tăticii pot găsi resurse, încurajare și sprijin pentru „meseria” de a fi tata..

Video