0729 991 196

Cafeneaua părinților în parc

Alo! Tata! > 2016 > Cafeneaua părinților în parc

Una din activitățile noi din Parcul Copiilor în data de 8 mai 2016, este Cafeneaua Părinților. Aici ne-am propus să învățăm împreună despre ce înseamnă să fii un părinte bun, prin prezentări interactive, materiale video și discuții antrenante. Haideți alături de noi să învățăm unii de la alții!

Programul cafenelei arată așa:

  • 11:00-11:30 – Izolare Socială a Copilului – Cosmin Goian, profesor universitar
  • 12:00-12:30 – Ideea de Succes la Copii – Simona Taloș, psiholog
  • 13:00-13:30 – Ionică Olariu – Activități tata-copil
  • 14:00-14:30 – Gili Indrie
  • 15:00-15:30 – Ionuț Haidu
  • 16:00-16:30 – Absenteismul Tatălui / Perspectiva unei mame – Cristina Olariu, jurnalist
  • 17:00-17:30 – Nutriție Sănătoasă la Copii – Implicarea părinților / Tatălui – Maria Varga, nutriționist

Între cele 7 sesiuni, vă invităm să beți o cafea cu noi și să stăm de vorbă, iar în același timp putem consulta cele peste 50 de cărți de la Biblioteca de Parenting!

Sesiuni și vorbitori

Prof. univ. dr. Cosmin Goian
Prof. univ. dr. Cosmin Goian

Izolare Socială a Copilului – ora 11:00

Ce facem când copii noștri sunt introvertiți și preferă orice altceva în afară de relaționarea cu alte persoane ? Căutăm răspunsuri împreună cu Cosmin Goian, prof. univ. dr. la Universitatea de Vest din Timisoara, Departamentul de Asistență Socială în cadrul atelierului “Izolare Sociala a Copilului”.

Psiholog Simona Taloș
Psiholog Simona Taloș

Ideea de Succes la Copii – ora 12:00

Vom explora ce înseamnă succesul la copiii din perspectiva părinților versus a copiilor. De asemenea vom încerca să definim concepte ca: Competitivitate versus individualitate, Performanță versus Obsesia Succesului sau cum ne pregătim copiii să fie de succes.

Simona Taloș este psiholog cu drept de liberă practică; consilier psihologic – formare în evaluarea şi consilierea psihologică experienţială a copilului, adultului, cuplului, familiei şi dezvoltare de grup.

Cristina Olariu
Cristina Olariu

Absenteismului Tatalui / Perspectiva unei mame – ora 16:00

Cat de important este suportul tatalui in tot ce inseamna cresterea unui copil? Aflăm perspectiva jurnalistică asupra problematicii tătilor plecați la muncă în străinătate și explorăm problema implicării tatălui versus responsabilitate financiară sau carieră.

Cristina Olariu este jurnalistă la Radio Vocea Evangheliei Timișoara și mamă a doi copii.

Maria Varga
Maria Varga

Nutriția Sănătoasă la Copii – Implicarea părinților – ora 17:00

Suntem ceea ce mâncăm? Care este relația dintre obiceiurile nutriționale ale părinților cu ale copiilor? Cum să mâncăm sănătos dar și ieftin? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care căutam împreună răspunsuri.

Maria Varga este absolventă a Facultății de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină din Timișoara și a Universității Cornell din New-York, SUA și participă constant la congrese și conferințe internaționale pe tematici de nutriție.