19
iun.

ACTIVI-TATI NR.5

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 5

Faceți un plan de vacanță.  Scrieți sau desenați tot ce vă propuneți să faceți împreună în timpul verii! 

S-a încheiat anul școlar și a început mult-dorita vacanță de vară!  Trei luni fără școală – la început pare o perioadă aproape interminabilă, dar cu siguranță va trece repede.  Ca să vă asigurați că nu lăsați să treacă timpul fără folos, faceți planuri încă de acum.  Gândiți-vă împreună la diverse activități pe care doriți să le faceți împreună în această perioadă – chiar dacă acestea vor avea loc doar în weekend!  Încercați să vă gândiți și la lucrurile aparent mici, nu doar la planificarea unei vacanțe la mare sau la munte.  De exemplu, ați putea să îl învățați pe copil o nouă îndemânare, cum ar fi să lucreze cu lemnul, să meargă cu bicicleta sau să cânte la un instrument.  Sau ați putea planifica mici ieșiri în apropierea casei – o după-masă pe malul râului, încercând să prindeți pești, sau o dimineață petrecută la un suc într-o cafenea frumoasă.  Întrebați-i pe copii ce își doresc să facă împreună cu tata, și sigur vor veni cu idei bune!

Păstrați jurnalul într-un loc accesibil, și consultați-l în fiecare săptămână, înainte de weekend.  Încercați să faceți cât mai multe din activitățile propuse, și pe parcurs, chiar să mai adăugați și altele!  Nu uitați să faceți poze ca să aveți amintiri.  Poate reușiți să faceți un album de poze doar cu imagini din vacanța de vară!

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata..