29
apr.

ACTIVI-TATI NR.48

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 48

Discutați despre însemnătatea Sărbătorilor Pascale

Ce înseamnă Paștele pentru copiii tăi?  Înseamnă iepurași care aduc cadouri, ouă colorate și ciocolată, sau mai mult? Ca părinți, avem responsabilitatea de a-i învăța pe copiii noștri despre învățăturile creștine, și mai ales despre însemnătatea sărbătorilor creștine.

Paștele este punctul central al credinței creștine – momentul în care Mântuitorul nostru Isus Și-a dat viața pentru a răscumpăra păcatele omenirii.  Moartea și învierea Lui ne aduc iertarea păcatelor și o relație restaurată cu Tatăl nostru Ceresc.  Este foarte important ca și copiii noștri să înțeleagă importanța acestei sărbători!

Citiți împreună pasajele din Evanghelii despre suferința Mântuitorului nostru. (Matei cap. 26-28, Marcu cap. 14-16, Luca 22-24, Ioan cap. 18-21).  Pentru copiii mici, folosiți o Biblie ilustrată pentru copii. Discutați despre ce a însemnat pentru Isus să facă voia Tatălui și să sufere pe cruce pentru noi. Dacă țineți post în perioada Paștelui, explică copiilor motivația postului, și folosiți mesele ca prilej de amintire a ceea ce a suferit Isus pentru noi.

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata.