22
apr.

ACTIVI-TATI NR.47

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 47

Explorați un loc nou folosind transportul în comun!

Copiii se bucură foarte mult să experimenteze lucruri noi, mai ales când este vorba de mijloace de transport!  Alegeți un mijloc cu care nu circulați de obicei (autobuz, tramvai, tren, metrou, avion, căruță?!) și faceți o excursie – tata cu copiii – să explorați un loc nou!

Dacă stați la oraș, alegeți o zonă pe care n-o cunoașteți bine.  Află care autobuz / troleibuz merge acolo, cumpărați împreună bilete și porniți în aventură!  Plimbați-vă pe străzi, observați clădirile vechi sau interesante, căutați parcuri sau locuri de joacă, apoi luați gustarea într-o cafenea sau restaurant împreună.  Va fi o aventură specială pentru copii și o amintire frumoasă pentru tata!  Nu uitați să faceți poze împreună, pe care să le arătați mamei când vă întoarceți!

Dacă locuiți la sat, mergeți cu autobuzul sau cu trenul până la următorul sat! Căutați împreună diferențele la satul nou – poate toată lumea are poartă roșie la voi, iar aici, porțile sunt verzi! Cumpărați o înghețată și mâncați împreună înainte să vă întoarceți.

Nu uitați că, atunci când e vorba de un mijloc de transport nou, călătoria în sine este fascinantă pentru copiii mici. Explicați fiecare lucru – cumpărarea biletelor, validarea sau verificarea lor, ce se face în stație, cum ne comportăm cu ceilalți călători, etc. După excursie, desenați sau scrieți despre experiența voastră!

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata.