01
apr.

ACTIVI-TATI NR.44

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 44

Căutați comori prin Geocaching!

Dacă nu ați experimentat aventura activității Geocaching, este timpul să începeți!  Spus simplu, Geocaching este o căutare de comori globală, pe bază de GPS (o funcție de bază la orice Smartphone).  Inclusiv în România sunt ascunse mii de „comori” – mici cutii sau pachețele ce trebuie căutate cu ajutorul coordonatelor GPS și a indiciilor.  Fiecare comoară conține o carte a vizitatorilor, în care te poți semna, iar unele pot conține mici obiecte sau jucării ce pot fi luate în schimbul altor obiecte asemănătoare.  Informații se găsesc la site-ul www.geocaching-romania.ro sau www.geocaching.com, de unde puteți descărca aplicația gratuită, care vă arată locația comorilor.

Această căutare de comori este o activitate ideală pentru copiii școlari.  Astfel, ei pot învăța despre GPS și modul în care se citesc coordonatele.  Vor avea ocazia să descopere locuri noi – și să învețe să fie foarte atenți și perseverenți în căutare!  Pot simți încântarea de a face parte dintr-o căutare de comori în care sunt implicați oameni de pe tot globul pământesc!

Nu uitați că puteți face Geocaching aproape oriunde – inclusiv în vacanță sau poate chiar în vizită la bunici!  Țineți un carnețel în care să notați toate comorile găsite!

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata.