19
Feb

ACTIVI-TATI NR.38

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 38

Redescoperiți o tehnologie veche!

Îți mai amintești când se foloseau mașinile de scris pentru redactat scrisori?  Sau când ascultam muzică la casetă?  Sau cu pickup?  Îți amintești cum era când se făceau poze la aparat cu film, și trebuia să developezi filmul ca să poți afla cum a ieșit poza?  Probabil copiii tăi nu își amintesc acele vremuri!

Copiii adoră să descopere lucruri noi, comori ascunse și curiozități.  Împărtășește cu ei secretele vremurilor „de mult” și învață-i să folosească câteva din tehnologiile vechi.  Găsiți o mașină de scris și compuneți scrisori unul altuia! Înregistrați mesaje pe o casetă audio și trimiteți-le bunicilor!  Faceți rost de role cu patru roți și încercați să prindeți viteză!  Sau învățați împreună cum funcționează un proiector cu diapozitive, un telefon cu rotiță, sau un aparat de foto cu film.

Nu uitați nici de jucăriile și jocurile simple, care i-a încântat pe copii înainte să existe tablete și telefoane mobile: titirezul, cercul, coarda, șotron, etc.

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata.