12
Feb

ACTIVI-TATI NR.37

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 37

Săriți coarda!

În acest weekend, faceți mișcare împreună!  Deși poate fi mai greu de învățat, săritul corzii este un exercițiu foarte bun pentru copii și adulți deopotrivă! (Atenție: dacă aveți probleme cu oasele sau articulațiile, consultați un medic înainte să săriți coarda!)  Folosit de boxeri pentru agilitate și coordonare, săritul corzii arde multe calorii într-un timp scurt, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și antrenează toți mușchii din corp.  Mai mult, este o activitate extrem de ieftină – tot ce aveți nevoie este o coardă și un spațiu în care să săriți!  Puteți merge în parc, în curtea casei sau în spatele blocului!

După ce stăpâniți săritura simplă cu coarda, învățați împreună mai multe tipuri de sărituri: alergați în timp ce săriți coarda, rotiți coarda în sensul invers, săriți într-un picior, încrucișați-vă brațele și săriți…  Dacă sunteți mai mulți, încercați cu o coardă lungă, ținută de doi, în timp ce altul sare.  Sau încercați stilul „Double Dutch”, în care sunt două corzi lungi, rotite în sens invers în același timp, iar altul (sau mai mulți) sar în mijloc.

Dacă săriți în parc, implicați și alte familii în joc.  Poate fi un prilej bun de a lega noi prietenii.

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata.