29
Jan

ACTIVI-TATI NR.35

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 35

Jucați-vă împreună!

Copiii învață jucându-se.  Prin joc, se dezvoltă o multitudine de abilități și deprinderi, de la cele simple, precum rostogolirea unei mingi sau construirea unui turn, la cele complexe, precum analizarea unei probleme și adaptarea strategiilor de câștig la situații dificile.  De multe ori, mai ales când suntem ocupați, îi lăsăm pe copii să se joace singuri, însă, o latură foarte importantă a jocului este socializarea, în care copiii învață să negocieze, să rezolve conflicte, să lucreze în echipă sau să fie competitivi fără să jignească.

În această săptămână, ia timp să te joci împreună cu copilul tău!  Lasă-l pe el să aleagă jocul sau jucăriile, și intră în joc împreună cu el.  Ascultă ceea ce are de spus și încurajează-l în încercările lui, fie ele reușite sau nu.  Ajută-l să învețe lucruri noi în jocul respectiv.

Nu uitați că joaca nu este doar pentru cei mici!  Există multe jocuri de strategie care îi vor angrena pe adolescenți, tineri și adulți!

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata..