21
Jan

ACTIVI-TATI NR.34

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 34

Depănați amintiri!

Pe parcursul ultimilor ani, foarte multe familii s-au depărtat de modelul familiei nucleare, în care mai multe generații locuiesc, dacă nu în aceeași casă, măcar în aceeași curte, stradă sau localitate.  Datorita locurilor de muncă sau situației economice, ajungem să stăm departe de bunici, străbunici și alte rude, și riscăm să pierdem acele lucruri care altă dată se transmiteau de la o generație la alta: obiceiuri, povestiri, expresii, tradiții…

Copiii beneficiază foarte mult de sentimentul de apartenență într-o familie mare, iar un mod bun de a încuraja acest lucru atunci când ești departe de familia extinsă este prin împărtășirea amintirilor.  Scoate pozele vechi din dulap și povestiți împreună despre oamenii aflați în ele.  Povestește copiilor – cine a fost unchiul Ion din poza cu tata?  Ce îi plăcea să facă?  De ce purta pălării caraghioase?  Unde locuia? … și așa mai departe.

Ați putea chiar să creați un album al familiei voastre, aranjat în ordine cronologică sau cu câte o secțiune pentru fiecare ramură a familiei, cu mai mult decât poze – cu expresii, povestiri, rețete vechi și tot ce menține amintirea vie!  Nu uitați să adăugați poze și comentarii și despre familia voastră actuală, ca generațiile viitoare să poată învăța din valorile familiei voastre!

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata.