05
iun.

ACTIVI-TATI NR.3

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 3

Faceți o plimbare cu bicicletele sau cu trotinetele. Dacă este vreme bună, ieșiți din casă și faceți puțină mișcare! (Ne prinde bine tuturor – atât celor mici, cât și celor mari!)  Înainte de a porni, învață-l pe copil regulile mersului pe bicicletă, precum și semnele de circulație.  Asigurați-vă că aveți protecția potrivită (cască, protecție pentru genunchi, etc.), și luați cu voi apă, gustări și șepci dacă bate soarele. Poate faceți un picnic în aer liber – atunci să nu uitați să luați pătura!

Dacă nu aveți biciclete, în multe orașe există posibilitatea de-a le închiria.  Sau poate împrumutați de la prieteni?  Dacă nu aveți totuși posibilitatea de a ieși cu bicicletele, atunci porniți pe jos!

Explorați un loc nou!  Folosiți ieșirea cu bicicletele ca un prilej pentru a învăța citirea hărților (fără GPS!). Cumpărați sau printați o hartă a zonei în care vreți să vă plimbați (puteți face asta prin GoogleMaps), și hotărâți ruta împreună, înainte de a porni.  Opriți-vă pe drum ca să consultați harta, lăsându-l pe copil să urmărească ruta voastră și să dea indicii.

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata..