20
Nov

ACTIVI-TATI NR.27

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 27

Scrieți o listă cu motivele voastre de mulțumire!

A patra zi de joi din luna noiembrie este Ziua Mulțumirii în Statele Unite ale Americii – o zi națională dedicată sărbătoririi lucrurilor bune din viață.  Diverse studii au identificat efectele pozitive care vin dintr-o atitudine de mulțumirii – pentru sănătatea fizică, emoțională și psihologică.  În societatea noastră tot mai focalizată pe dobândirea cât mai multor gadget-uri și posesiuni, deprinderea de a fi mulțumit cu ceea ce ai este esențială pentru împlinire în viață.

Învață-ți copiii să cultive o atitudine de mulțumire prin scrierea unei liste cu motive de mulțumire.  Încercați să notați cât mai multe lucruri bune din viața voastră!  Apoi, faceți următorul pas și spuneți „Mulțumesc”!  Spuneți persoanelor dragi că apreciați tot ce fac pentru voi, confecționați felicitări sau cadouri ca semn de apreciere, și nu uitați să Îi mulțumiți și lui Dumnezeu pentru purtarea Lui de grijă.

Nu lăsați ca exercițiul mulțumirii să se întâmple doar o dată pe an – faceți un obicei din a identifica lucrurile frumoase care vi se întâmplă în fiecare zi! De ce să nu țineți un jurnal al mulțumirii, în care să puteți nota motivele voastre de rugăciune în fiecare seară înainte de culcare?

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata..