06
Nov

ACTIVI-TATI NR.25

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 25

Donați o jucărie sau faceți voluntariat!

Altruismul – dăruirea altora fără a aștepta ceva în schimb – este o valoare ce trebuie învățată de mic.  Oricât de bine sau de rău o ducem, întotdeauna vor exista oameni care se vor bucura de ajutorul nostru.  Acest ajutor nu trebuie să fie neapărat financiar, nici întotdeauna material.  Bunul nostru cel mai de preț este de fapt timpul, iar timpul dăruit altcuiva poate fi cel mai mare sprijin posibil!

Căutați moduri practice de a-i ajuta pe alții, împreună ca familie.  Implicați-i pe copii!  Iată câteva idei:

  • Donați jucării unor copii mai săraci (sau unei case de copii).  Roagă-i pe copii să aleagă din jucăriile lor, pe care să le doneze unor copii care nu au jucării.  Alegeți împreună jucării care sunt încă în stare bună, și spălați-le sau curățați-le împreună, ca să arate cât mai bine!  Apoi mergeți împreună să le donați.
  • Coaceți împreună prăjituri și duceți-le unor persoane singure sau fără ajutor.  (De exemplu, într-un azil de bătrâni, o casă de copii, un spital, etc.)
  • Faceți voluntariat (mai ales cu copii mai mari).  Căutați centre care îi sprijină pe cei într-o situație dificilă și petreceți timp acolo ajutând în mod practic: tăiați lemnele, reparați mobila, gătiți o masă caldă, turnați o șapă…  Faceți orice vi se cere!
  • Dacă aveți talente muzicale, pregătiți câteva colinde, pe care le puteți interpreta împreună ca și familie.  Apoi, în preajma Crăciunului, mergeți în spitale, case de copii, aziluri de bătrâni, etc. și răspândiți bucurie prin cântec!  Dacă vă permiteți, cumpărați și atenții mici, pe care să le distribuiți celor ce vă ascultă!
  • Confecționați împreună cadouri „hand-made” (făcute de mână) și dăruiți-le oamenilor care au nevoie de o încurajare.  Nu uitați că se pot dărui cadouri oricând – nu trebuie să așteptați Crăciunul sau zile de sărbătoare!

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata..