09
Oct

ACTIVI-TATI NR.21

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 21

Reparați ceva împreună!

Copiilor le place să îl ajute pe tata cu treburile lui, mai ales dacă înseamnă că pot folosi și sculele lui!  Înarmează-te cu răbdare și faceți câteva reparații împreună.  Lasă-i pe copii să folosească și sculele „periculoase”, bineînțeles sub atentă supraveghere! Demonstrează întâi cum se folosește, apoi faceți împreună, iar în cele din urmă îl poți lăsa singur dacă se descurcă.  Ai putea chiar să îi cumperi și propria lui trusă de scule, cu un ciocan mic, șurubelniță mică, etc., pe care să o țină împreună cu sculele tale, și pe care să o poată folosi (doar) atunci când te ajută.

Atunci când ai nevoie de materiale pentru reparații sau pentru întreținerea casei, ia-i pe copii cu tine când mergi la cumpărături.  Alocă mai mult timp pentru ieșire, și răspunde întrebărilor lor în timp ce vă plimbați prin magazin („asta pentru ce e, tata?… asta cum se folosește?” etc.), iar dacă nu știți răspunsurile, stați de vorba cu unul din vânzătorii din magazin.

Nu uitați că și fetelor le place să mânuiască scule și să învețe să repare lucruri – și oricui îi prinde bine să învețe de mic să aibă grijă de lucrurile casei!

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata..