21
Aug

ACTIVI-TATI NR.14

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 14

Faceți împreună reparații la mașină!

Copiii se bucură să îl poată ajuta pe tata la întreținerea mașinii, și în acest proces pot ajunge să învețe foarte multe lucruri folositoare!  Începeți cu sarcini mici (poate spălați mașina împreună întâi) și treptat puteți face împreună și lucruri mai complicate (schimbați filtrele, uleiul, plăcuțele de frână, etc.).  Când este destul de mare copilul, deschide capota mașinii și arată-i fiecare component și explică ce face.  După ce prinde puțină forță, arată-i cum se schimbă roata și apoi lasă-l pe el/ea să facă!  (Oricui îi prinde bine să știe să schimbe o roată!)  Dacă aveți spațiul și cunoștințele necesare, faceți rost de un motor vechi, pe care să-l demontați și să îl montați la loc, împreună cu copilul.  Sigur amândoi veți învăța multe!

Să nu credeți că această activitate este doar pentru băieți!  Și fetele se bucură să afle cum funcționează o mașină și să știe să facă reparații – și toți adolescenții care urmează să învețe să conducă trebuie să știe noțiuni de bază pentru întreținerea și reparația mașinii!

Important:  nu uitați să luați măsuri de protecție atunci când lucrați la mașină, și să îi supravegheați cu foarte mare atenție pe copii.

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata..