31
iul.

ACTIVI-TATI NR.11

Activi-Tați*

*Activități de făcut împreună cu tata!

Activi-Tați nr. 11

Faceți mâncare împreună!

Pregătitul diverselor mâncăruri poate fi o activitate încântătoare pentru copiii de toate vârstele!  Până și copiii preșcolari pot ajuta cu sfărâmarea biscuiților, amestecarea aluaturilor, întinsul plăcintelor, etc.!  Iar copiii mai mari se vor bucura să învețe feluri noi de mâncare împreună cu tata!

Iată câteva idei:

  • Salam de biscuiți – nu trebuie copt, deci se poate face și vara!
  • Bomboane de tip „Raffaello” – din nou, nu trebuie coapte!
  • Salată de fructe
  • Înghețată doar din fructe congelate – începeți doar cu banane congelate, pe care le dați prin blender după ce se decongelează puțin. Gustați, apoi încercați alte combinații – adăugați căpșuni, sau afine!  Ce se întâmplă dacă puneți cacao sau nucă de cocos? Trebuie s-o mâncați imediat – dar nu o să vă fie greu!  Și mai este și foarte sănătoasă pe deasupra!
  • Pâine – procesul de pregătire a pâinii poate fi o lecție bună despre drojdie, și ce poate fi mai bună decât pâinea făcută acasă, proaspăt scoasă din cuptor?!
  • Paste făinoase cu diverse sosuri – Nu uitați să faceți și mâncare (nu doar prăjituri).  Copiii vor trebui într-o zi să știe să gătească singuri, iar sentimentul de împlinire atunci când reușesc să facă mese gustoase pentru alții…este de neegalat!

Dacă faceți această activitate, ne-am bucura să aflăm și noi!  Faceți poze și încărcați-le într-un album pe Facebook, cu tag @Alo Tata..