Toate taberele vor avea loc în Munții Apuseni

sleeping-in-tent

  • Cum se va desfășura tabăra de corturi?

Tabăra de corturi din Munții Apuseni este pentru toți tăticii și părinții aventuroși care doresc să se apropie de copiii lor!  Vom dormi la bâzâitul insectelor și ne vom trezi la ciripitul păsărilor.  Vom face multe activități, jocuri, cursa cu obstacole, tir cu arcul, drumeții, foc de tabără și provocări de a face lucruri deosebite…și bineînțeles, multă distracție!

  • Ce trebuie să aducem în tabără?

Fiecare familie participantă trebuie să vină cu cortul de acasă.  Vă sfătuim să ajungeți la tabără între orele 14:00 și 16:00, pentru a avea timp să vă montați cortul împreună cu copilul, încet și liniștiți!  Pentru corturi, vă rugăm să aduceți de acasă și o folie de plastic, în caz că plouă.  Nopțile vor fi mai reci, iar pentru a dormi bine fără dureri de spate, aduceți pentru fiecare: izolir, sac de dormit,căciulă și șosete groase.

Pe parcursul taberei, vom merge în 2 sau 3 drumeții.  Pentru a vă putea bucura de ele, aveți nevoie în primul rând de o pereche de bocanci, apoi de un rucsac mic în care să puteți pune prânzul, apă de băut, o bluză groasă și pelerină, briceag/cuțit, șapcă sau batic, brichetă, lanternă (de cap, preferabil), pansamente pentru beșici, baterii de rezervă și ceva dulce.

Serile și diminețile vor fi răcoroase, de aceea aduceți 2-4 perechi de pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă.  Pentru restul zilelor, fiecare să-și aducă tricouri, ciorapi, lenjerie, pantaloni scurți și geacă, în funcție de cât vă permite bagajul.

  • Unde ne vom spăla?

Vor fi construite 1/2 dușuri cu butoaie de apă, unde ne vom spăla, însă vor trebui umplute de noi de fiecare dată, de la izvorul de lângă tabără (de la care vom aduce și apă de băut).  Să aduceți de acasă trusă de igienă: săpun, pastă de dinți, periuță, șampon, prosoape, deodorant, etc.  De asemenea vom instala lângă tabără și WC.

  • Ce vom mânca?

Micul dejun îl vom pregăti în tabără: participanții vor fi împărțiți în echipe de slujire, iar fiecare echipă va pregăti micul dejun o dată și se va ocupa de pregătirea și strângerea meselor din ziua respectivă. Cina și prânzul vor fi pregătite de un bucătar și aduse în tabără. În cele două zile în care suntem plecați pe traseu la ora prânzului, vom lua din tabără, în rucsaci, mâncare pentru pregătirea unui prânz rece pe traseu.

Un alt lucru pe care vă rugăm să aduceți de acasă este tacâmul:  căni (de metal sau plastic), farfurie adâncă și plată (metal sau plastic), lingură, cuțit, furculiță.  Va trebui să aveți grijă de acestea și să vi le spălați!

Vom avea cu noi un cort mare cu mese și bănci, unde vom mânca. Avem curent electric în tabără cu un număr limitat de prize pentru reîncărcarea telefoanelor, etc.

  • Alte activități

În fiecare zi veți petrece un timp special cu copilul dvs., pentru discuții pe diferite teme, de aceea aveți nevoie de caiet, pix/creion și Biblie.

IMPORTANT!  Să aveți neapărat sticle în care să vă puteți pune apă de băut (0,5l / 1L/ 2L, cum preferați).

Vă recomandăm să faceți puțină mișcare înainte să veniți în tabără, pentru a fi în formă.  Vă așteptăm cu bucurie să ne vedem, pentru un timp frumos pe care nu o să-l uitați!