Papa spune părinților: Nu-i lăsați pe așa numiții ‘experți’  să vă uzurpe îndatorirea în educarea copiilor voștri.

Roma, Mai 20,2015 (LifeSiteNews.com) – Părinții s-au „autoexilat din educarea copiilor” și trebuie să reia rolul de educatori de la asa numiții ‘experți’ spune papa Francis.

La audiența generală din Mai 20, papa a vorbit cu tărie împotriva „criticilor intelectuali” care „i-au redus la tăcere pe părinți în multe feluri pentru a proteja generația tânără de prejudicii / daune – reale sau imaginare – a educației primite în familie.“ – susține Zenit.

„Totuși, relația dintre familie și școală ar trebui să fie armonioasă,” spune papa.

„Copiii noștri au nevoie de o îndrumare sigură în asumarea responsabilităților atat pentru ei cât și pentru alții. Comunitățile creștine sunt chemate să sprijine misiunea educațională a familiei.”

Papa Francis a spus ca „experții” au uzurpat „rolul părinților chiar și în cele mai intime aspect ale educației….în ce privește viața emoțională, personalitatea și dezvoltarea,drepturi și îndatoriri, ‘experții’ le știu pe toate: obiective, motivație, tehnici.”

Și „familia a fost acuzată, printre altele, de autoritarism, nepotism și reprimare afectiva care genereaza conflicte.”

Aceasta a dus la o criză de încredere între familie și societate, părinții retrăgându-se din procesul de educare al copiilor,” a spus Sfantul Parinte. „Părinții petrec din ce in ce mai puțin timp cu copiii, iar școala are adeseori influență mai mare decât familia în modelarea și formarea gândirii și valorilor.

Părinții „au tendința de a încredința tot mai mult ‘experților’ chiar și problemele cele mai delicate și personale din viața copiilor,” a spus Sfantul Parinte, potrivit Catholic World News. „Iar acest lucru este foarte grav!”

Astfel, „lipsiți de rolul lor,” parinții „devin suprasolicitați și posesivi cu privire la copii și nici măcar nu-i mai corectează.”

Băiat fiind, povestește papa Francis, a adresat un cuvânt nepotrivit învățătoarei, situație în care atât învătațătoarea cât și mama l-au corectat. „Astăzi, dimpotrivă, dacă profesorul îdrăznește să abordeze astfel situația, următoarea zi va avea de a face cu unul dintre părinți sau chiar cu amândoi, deoarece ‘experții’ susțin că nu așa trebuie educați copiii.”

„Este evident că această abordare nu este bună.” a spus el. „Nu este armonios, nu este dialogic și în loc să favorizeze colaborarea dintre familii și alți agenți de educatie, îi pune în opoziție.”

Papa a recunoscut de asemenea dificultățile cu care se confruntă cuplurile despărțite, dar le-a cerut să nu se critice în fața copiilor și „niciodata, niciodata, niciodata să nu ia copii ostatici.”

Papa Francis a descris „buna educație a familei” ca fiind „coloana vertebrală a umanismului,” potrivit Zenit. „Influența sa este resursa socială care vă permite să compensați pentru neajunsurile, rănile,lacunele de parinte care afectează copiii mai puțin norocoși. Această influență poate face adevarate minuni. Iar în Biserică, aceste minuni se întâmplă în fiecare zi.”

„Fie ca Dumnezeu să dea familiilor creștine credința, libertatea și curajul de care au nevoie pentru misiunea lor!” a spus papa în încheiere. „Este timpul ca tații și mamele să se întoarcă din exil, deoarece s-au autoexilat de la educarea copiilor și să-și reasume în totalitate rolul de educatori.”

 

Articol preluat și tradus de la LifeSiteNews.com.  Articolul original poate fi găsit AICI..